Vene sõjalennuk süttis hädamaandumisel põlema

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tšehhi pealinna Praha lähedal asuvale Čáslavi sõjaväelennuväljale maandnud Vene sõjaväelennuk An-30 süttis hädamaandumisel põlema.

Maandumisrajalt kõrvale kaldunud ja põlema süttinud lennuki pardal viibis õnnetuse hetkel 23 inimest – 14 venelast ja üheksa tšehhi. Uudisteagentuuri RIA Novosti andmetel sai intsidendis viga seitse inimest, kuigi varem teatas meedia 19 vigastatust.  

Esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse kahemootorilise propellerlennuki teliku purunemine.

«Sündmuskohalt saabunud teadete järgi oli lennuki eesmine telik purunenud. Aeglustuse tõttu süttis lennuk põlema,» märkis Venemaa kaitseministeeriumi esindaja uudisteagentuurile Interfax.

Õnnetuse hetkel teostas lennuk Tšehhi kohal vaatluslendu, milleks annab õiguse avatud taeva leping (Open Skies Treaty – OST. 

1992. aastal sõlmitud ja kümme aastat hiljem jõustunud lepingu järgi on kontroll-lennu etteteatamistähtaeg lühike ning marsruut lepitakse kokku 24 tundi enne lennu algust, mis raskendab sõjalist infot puudutava info varjamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles