Itaalias karmistati kiirkorras vägistajate karistusi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi pressikonverentsil.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi pressikonverentsil. Foto: AP / Scanpix

Seksuaalvägivalla ja illegaalse immigratsiooni tõkestamiseks võttis Itaalia valitsus kiirkorras vastu määruse, millega lubatakse tänavatele vabatahtlike patrullid ja pannakse hoogsamalt jahvatama kohtuveskid.


Seadlusena kohe kehtima hakanud dokumendi peavad kahe kuu jooksul heaks kiitma parlamendi mõlemad kojad. Silvio Berlusconi konservatiivne kabinet tegutses nobedalt olukorras, kus avalikkust on tõsiselt vihastanud vägistamisjuhtumid, milles süüdistatakse enamasti sisserännanuid, vahendas

BBC News

.

Määrus kehtestab muu hulgas kohustusliku eluaegse vabadusekaotuse karistuseks neile, kes on vägistanud alaealise või sooritanud rünnaku, mille ohver tapetakse. Samal ajal kiirendatakse protsesse teolt tabatud seksuaalkurjategijate üle, võetakse ära võimalus nende koduaresti jätmiseks ning pakutakse tasuta juriidilist abi ohvritele.

Lisaks kehtestati reeglid sellele, kuidas kodanikud saaksid relvastamata ja palgata vabatahtlikena oma naabruskonna tänavatel patrullida ja korda valvata. Selleks sundis valitsust asjaolu, et viimastel päevadel hakkasid mõnel pool ringi liikuma iseloodud omakaitse jõugud, mis pani muretsema seaduslikud korrakaitseorganid.

Itaaliat on viimastel nädalatel vapustanud vägistamiste seeria, milles peetakse süüdlasteks võõramaalasi, eriti rumeenlasi, ning teatatud on ka mitmest jõhkrast rünnakust immigrantide vastu. Mullu seksuaalkuritegude arv riigis siiski langes. Eelmisel nädalavahetusel pandi aga toime tervelt kolm jõhkrat vägistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles