Kohus Mladići üle jätkub juunis

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnia mosleminaine jälgimas telerist ülekannet Ratko Mladići kohtuprotsessist.
Bosnia mosleminaine jälgimas telerist ülekannet Ratko Mladići kohtuprotsessist. Foto: SCANPIX

Kohtuprotsess sõjakuritegudes süüdistatava Bosnia serblaste endise armeejuhi Ratko Mladići üle jätkub 25. juunil.

Haagis asuv kriminaaltribunal (ICTY) peatas möödunud nädala neljapäeval päev varem alanud kohtuprotsessi määramata ajaks eeskirjade rikkumise tõttu, kuna prokurörid ei edastanud Mladići kaitsemeeskonnale süüdistusdokumente, et nood saaksid protsessiks valmistuda.

Enamik materjalist puudutab tunnistajaid, keda süüdistajad kavatsesid tunnistama kutsuda enne kohtu kolmenädalast suvepausi juuli algul. Prokurörid tunnistasid tehtud vigu ega ei vaielnud istungi edasilükkamisele vastu. Nad palusid Mladići kaitsjalt vabandust ebamugavuste pärast.

70-aastasele Mladićile on esitatud 11 süüdistust genotsiidis, sõjaroimades ja inimsusvastastes kuritegudes 1992-1995 toimunud Balkani sõjas, milles hukkus 100 000 ja jäi kodutuks 2,2 miljonit inimest. Talle esitatud süüdistustes on oluline osa 1995. aasta Srebrenica massimõrval, milles tapeti ligi 8000 moslemi meest ja poissi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles