USAs mõisteti vangi terroristi karjäärist unistanud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barry Walter Bujol.
Barry Walter Bujol. Foto: SCANPIX

Ühendriikides mõisteti eile 20-aastane vanglakaristus mehele, kes oli seotud terrorirühmitusega Araabia Poolsaare Al-Qaeda (AQAP), teatas prokuratuur.

Süüdistuse kohaselt oli 30-aastane Texase osariigis elav Barry Walter Bujol muu hulgas ühenduses äärmuslasest islamivaimuliku Anwar al-Awlaqiga, kes tapeti eelmisel aastal USA droonirünnaku käigus ja pakkus oma teeneid «vägivaldse džihaadi» elluviimiseks.

Mees üritas oma võimekust tõestada viies läbi mitmesuguseid «treeningüleandeid» ja kinnitas talle ette söödetud USA informaatorile, et Al-Qaeda peaks ründama Ühendriikide sõjaväelasi, kes droone juhivad.

Bujol võeti vahi alla 2010. aastal, kui ta üritas riigist lahkuda Alžeeriasse siirduva laevaga kaasas raha, varustus ja mitmesugused USA sõjaväemanuaalid, mille kavatses edastada Al-Qaeda Jeemeni harule. Bujoli kodu läbiotsimisel leidis politsei tema arvutist niinimetatud «märtrivideo», milles mees kinnitab oma naisele, et nad kohtuvad alles hauataguses elus, sest ta kavatseb valida pühasõdalase tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles