Ukraina opositsioonisaadikud blokeerisid parlamendis poodiumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonisaadikud täna parlamendis poodiumit blokeerimas.
Opositsioonisaadikud täna parlamendis poodiumit blokeerimas. Foto: SCANPIX

Julia Tõmošenko Bloki/Batkivštšõna seadusandjad lõpetasid täna päeval ülemraada tribüüni blokeerimise ja lahkusid parlamendi saalist.

Tänahommikune istung jäi tribüüni blokeerimise tõttu ära.

Umbes 40 opositsioonilise Julia Tõmošenko bloki/Batkivštšõna seadusandjat blokeeris alates täna hommikust parlamendi tribüüni. Interfaxi korrespondendi sõnul hoidsid nad käes plakatit, millel oli kujutatud presidenti, peaministrit ja haridusministrit kolmepäise draakonina, mis sülgab Venemaa riigilipu värvides leeke Ukraina kaardile, millele on kirjutatud: «ukraina keel».

Samuti on plakatile kirjutatud: «Hävita keel – hävita isamaa».

Regioonide Partei algatatud vene keelt regionaalkeeleks kuulutava seaduse vastu protestis täna hommikul ülemraada hoone juures vähemalt pooltuhat inimest.

Eile õhtupoolikul alustas parlament seaduse arutelu, ent opositsiooni ja võimuerakonna esindajate vahel puhkenud kähmluse tõttu istung katkes.

Parlament ei ole eelnõu üle hääletanud. Järgmisel nädalal plenaaristungid ei toimu.

Ukraina on sügavalt lõhestunud vene keelt kõnelevaks ida- ja lõunaosaks, mis eelistab tihedaid sidemeid Moskvaga, ning ukraina keelt kõnelevaks lääneosaks, mis soovib Ukraina liikumist Lääne suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles