Pakistanis mõisteti kuus inimest pulmas lõbutsemise eest surma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dekoreeritud pulmaauto Pakistanis
Dekoreeritud pulmaauto Pakistanis Foto: SCANPIX

Pakistani põhjaosas mõistsid islamivaimulikud neli naist ja kaks meest surma pulmas laulmise ja tantsimise eest, teatas politsei täna.

Vaimulikud langetasid surmaotsuse mobiiliga salvestatud videolõigu põhjal, kus kuuik Kohistani piirkonna mägiküla pulmas lõbutseb.

Võimude teatel ajendas surmaotsuse asjaolu, et mehed ja naised lõbutsesid Gada külas toimunud pulmas koos, rikkudes ranget hõimutava, mille kohaselt mehed ja naised pidutsevad pulmas eraldi.

«Kohalikud vaimulikud andsid käsu kõik kuus surma mõista. Otsustati, et mehed hukatakse esimestena, ent kuna nad on põgenenud, on ka naised hetkel väljaspool ohtu. Nende päästmiseks on välja saadetud politseisalk,» ütles piirkonna politseiametnik Abdul Majeed Afridi.

Afridi sõnul on juhtumi taga tegelikult kahe hõimu vaen, kuna videolõigul, mida ta olevat ka ise näinud, laulavad naised meestest eraldi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles