Gaddafi poja üleandmine nurjus palgatüli tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seif al-Islam mullu novembris pärast vahistamist Zintani linnas.
Seif al-Islam mullu novembris pärast vahistamist Zintani linnas. Foto: SCANPIX

Liibüa surnud diktaatori Muammar Gaddafi poega Seif al-Islamit ei ole Tripolisse üle viidud, sest teda vahi all hoidvad endised mässulised ei ole saanud tema eest lubatud tasu, teatas täna Liibüa esindaja Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) juures.

«Rahvusliku üleminekunõukogu (NTC) suutmatus täita oma lubadust ja maksta Zintani revolutsionääridele palka kuue kuu töö eest, mitte rohkem kui 1,7 miljoni dinaari ulatuses (1,36 miljonit dollarit), tingis selle, et Seif al-Islami üleviimine Tripoli vanglasse tühistati,» ütles Ahmed al-Jehani AFP-le.

Jehani eitas, et nimetatud summa on «kompensatsioon» Gaddafi poja üleandmise eest.

«See on normaalne nõudmine. See on üksnes revolutsionääride palk nende töö eest viimastel kuudel,» ütles ta. «Algul oli NTC valmis seda summat maksma. Ent kui aeg kätte jõudis, ei saanud nad oma lubadust täita ja ütlesid: «On võimalik maksta vaid pool sellest summast.»»

Seif (39) võeti vahi alla mullu 19. novembril. Sellest ajast on ta viibinud Zintani linnas, mis asub 180 kilomeetrit edelas Tripolis.

ICC on nii Seifi kui ka tema isa luureülema Abdullah Senussi kuulutanud tagaotsitavaks, kahtlustades neid inimsusvastases kuritegudes mulluse ülestõusu mahasurumise ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles