Paet: Eesti toetab Afganistani ka pärast vägede lahkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Vershbow (vasakul) koos Urmas Paetiga välisministeeriumis pressikonverentsil.
Alexander Vershbow (vasakul) koos Urmas Paetiga välisministeeriumis pressikonverentsil. Foto: Välisministeerium

Eesti jätkab Afganistani toetamist ka pärast vägede lahkumist 2014. aastal, ütles täna Tallinnas NATO asepeasekretäri Alexander Vershbow’ga kohtunud välisminister Urmas Paet.

Paet kinnitas pressikonverentsil, et nädala eest Chicagos toimunud NATO tippkohtumine oli edukas ka Eestile, kes on panustanud kaitsekulutustesse ja küberjulgeolekule.

Paet lisas, et pärast Ämari lennubaasi renoveerimise lõpetamist on Eestil võimalus osaleda NATO riikide õhuturbeoperatsioonidel. Lisaks on Eestil väga oluline roll küberkaitses, mis aitab kaasa NATO edasiarenemisele ning tugevdab Eesti julgeolekut.

Vershbow kiitis Eestit kui positiivset näidet teistele riikidele, eriti nn targa kaitsega seotud küsimustes. «NATO küberkaitsekeskus Tallinnas aitab lahendada 21. sajandi probleeme, mis nõuavad uut moodi mõtlemist,» ütles Vershbow.

Asepeasekretär rääkis ka Bosnia ja Hertsegoviina, Gruusia, Makedoonia ja Montenegro liitumiskõnelustest ja koostöövõimalustest Venemaaga. Ta rõhutas, et Venemaa peab vastu seisma sarnastele ohtudele ning ta loodab, et NATO ja Venemaa vaheline usaldus lähitulevikus kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles