Netanyahu ja Livni arutavad laiapõhjalise koalitsiooni loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Foto: Reuters / Scanpix

Iisraeli peaministrikandidaat Benjamin Netanyahu kohtub pühapäeval oma tsentristliku rivaali Tzipi Livniga, kellega arutatakse võimaliku laiapõhjalise koalitsiooni moodustamist.

Analüütikute hinnangul teeb Netanyahu Livnile, kelle tsentristlik Kadima sai 10. veebruari valimises ühe koha rohkem kui peaministrikandidaadi parempoolne Likud, ettepaneku oma valitsusse tulla.

«Kavatseme moodustada võimalikult laiapõhjalise valitsuse,» ütles Likudi parlamendisaadik Sylvan Shalom pühapäeval armeeraadiole. «Ühishuvide leidmine ei ole probleem ja usun, et me jõuame kokkuleppele.»

Ametist lahkuv välisminister Livni on varem öelnud, et ei kavatse parempoolse koalitsiooniga mingit tegemist teha, kuid kohaliku ajakirjanduse andmetel plaanib Netanyahu teda meelitada kõrge kohaga valitsuses.

President Shimon Peres tegi reedel Netanyahule ülesandeks valitsuse moodustamise. Likudi liidril on koalitsiooni kokkusaamiseks aega 3. aprillini.

Teoreetiliselt võib peaministrikandidaat arvestada 120-kohalises knessetis 65 parempoolse saadiku toetusega, kuid analüütikute hinnangul soovib Netanyahu laiapõhjalisemat toetust, mis muudaks valitsuse stabiilsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles