Endine sõber: Breivik muretses väga oma välimuse pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik (paremal) 25. mail Oslo kohtus.
Anders Behring Breivik (paremal) 25. mail Oslo kohtus. Foto: SCANPIX

Anders Behring Breivik muretses väga oma välimuse pärast, ütles täna Oslo kohtus tema endine sõber.

Breivik käis ninaoperatsioonil, et ta näeks rohkem «aarialase» moodi välja, kasutas näol pulbrit ja muretses oma soengu pärast, ütles tuletõrjujana töötav mees. Ta on esimene neljast Breiviki ekssõbrast, kes 77 inimese tapmise üles tunnistanud mehe protsessil tunnistusi annab, vahendas BBC.

Sõprade nimesid ei avaldata ja Breivik ise nende palvel kohtusaalis samal ajal ei viibi.

Breivik oli tema vastu alati lahke, ütles endine sõber kohtule. Samuti oli ta tähelepanelik, tark ja seltskondlik. Tuletõrjuja sõnul meeldis talle ja teistele sõpradele viibida Breiviki seltskonnas. Too paistis olevat üsna salliv ja ei norinud kunagi tüli.

Breivik on varem öelnud, et lasi oma nina plastiliselt korrigeerida, sest üks pakistanlane lõi teda näkku. Sõber rääkis aga, et ei mäleta säärast rünnakut.

Norra meedia teatel oli täna, kohtuprotsessi 26. päeval tunnistusi andnud tuletõrjuja tööl Oslos mullu 22. juulil, kui Breivik seal kaheksa inimelu nõudnud pommirünnaku korraldas.

Kohtuprotsess kestab eeldatavasti juuni lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles