Somaalia islamistid tulistasid välismaiseid sõjalaevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Al-Qaedaga seotud Somaalia islamistlik rühmitus al-Shebab teatas täna, et avas tule kahe välismaise sõjalaeva pihta, mis lähenesid mässuliste kontrolli all olevale sadamalinnale Kismayole.

Tegemist on esimese säärase vahejuhtumiga, vahendas AFP.

«Mudžahiidid avasid tule ja tõrjusid kaks sõjalaeva, mis lähenesid Kismayo rannikule, nad tulid rannikule lähemale, kui neid rünnati,» ütles Shebabi kohalik kõrge ametnik Sheikh Hassan Yaqub. «[Sõjalaevad] on tulistamise järel rannikualalt minema kihutanud.»

Pealtnägija Mohamed Isak rääkis, et Shebab tulistas laevu suurtükkide ja õhutõrjerelvadega, kuid pole teada, kas keegi viga sai.

Väidetavate sõjalaevade päritolu ei ole teada, kuid Somaalia lähedal tegutsevad piraatide tõrjumisega mitme riigi mereväed. Piraatide vastu võitlev ELi mereväemissioon korraldas sel kuus oma esimese maismaarünnaku, hävitades mitu piraatluseks kasutatavat paati. Shebabi neil rünnata lubatud ei ole.

Mässulised on sattunud suure surve alla, sest nende vastu on rünnakule asunud Somaalia valitsusväed ja naabermaade armeed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles