Moldovas pandi vangi pedofiilidele seksituure korraldanud jõuk

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp
Moldova lipp Foto: SCANPIX

Chişinău kohus mõistis kuritegeliku grupi süüdi pedofiilidele seksireiside korraldamises Moldovas ja karistas neid pika vangistusega, kirjutab Komsomolskaja Pravda (KP).

Kohtualuste seas oli üks Itaalia ja üks Vene-Norra kodanik. Uudisteportaali Moldnews andmetel oi viimasel lisaks Norrale mitte Vene, vaid Moldova pass. Kohus karistas mõlemat 21-aastase vangistusega.

Nende Moldovast pärit kolme kaaslast karistati 10- kuni 18-aastase vangistusega.

Ajalehe KP andmetel läks itaallane Moldovasse selleks, et alustada turismiäri. Hiljem selgus, et ta otsis ja värbas seksuaalse ärakasutamise eesmärgiga lapsi. Mees oli koostanud netilehekülje, kuhu oli riputatud üles pornograafilisi pilte ja kust leidis teavet seksituuridest.

Prokuratuuri andmetel pidi huviline alaealise osutatud intiimteenuse eest maksma 500 eurot, millest osa läks ka lapsele. Taolist teenust kasutasid näiteks Saksa, Rootsi, USA, Taani, Tai ja Austraalia kodanikud.

Seksituure korraldanud Itaalia kodanik peeti ise kinni hetkel, mil ta vägistas 13-aastast poissi.

Moldovas võeti hiljuti vastu seadus, mis seadustab keemilise kastreerimise ja mille toel on võimalik karistada seksuaalkurjategijad. Väljaande Panorama teatel jõustub see 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles