Paavst mõistis hukka Vatikani lekkeskandaali kajastanud meedia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI iganädalasel vastuvõtul Vatikanis 30. mail
Paavst Benedictus XVI iganädalasel vastuvõtul Vatikanis 30. mail Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI kommenteeris esimest korda pärast skandaali puhkemist ajakirjanduse poolt võimendatud oletusi ning avaldus usaldust Vatikani ametiisikutele.

«Meedia on suurendanud põhjendamatuid kahtlusi, eemaldunud faktidest ja loonud Püha Toolist vale ettekujutuse,» sõnas paavst oma esimeses kõnes pärast kammerteenri Paolo Gabriele vahistamist.

Salajaste dokumentide lekitamises süüdistatud Gabriele võeti kinni eelmisel nädalal, kui tema kodust leiti paavsti erakabinetist võetud dokumendid.

Vatikan ütles, et lekitamisskandaali uurimine jätkub. Kammerteenri advokaadid kinnitasid, et mees nõustus tegema koostööd tõe väljaselgitamiseks.

Meediast on läbi käinud spekulatsioonid, mille põhjal seadis keegi teenrile lõksu või ta töötas kellegagi koos.

Motivatsioon dokumentide lekitamiseks pole teada. Skandaali kommenteerijad pakuvad, et eesmärgiks oli nõrgestada Vatikani püüdlusi saada majanduslikult läbipaistvaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles