Süüria opositsioon lubab keemiarelva oma kontrolli alla võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria opositsioon põletab praeguse presidendi isa Hafez al-Assadi büsti.
Süüria opositsioon põletab praeguse presidendi isa Hafez al-Assadi büsti. Foto: SCANPIX

Opositsiooniline Vaba Süüria Armee lubab president Bashar al-Assadi režiimi kukkudes võtta kogu keemiarelvaarsenali oma kontrolli alla.

«Oleme al-Assadi režiimi langemise järgse aja jaganud neljaks perioodiks ning igaks päevaks saavad olema kindlad ülesanded. Esimene periood on esimesed režiimi kokkukukkumise järgsed tunnid ning üks prioriteetidest selleks ajaks on võtta keemiarelv oma kontrolli alla, et see ei satuks terroristide kätte,» ütles üks Süüria relvastatud opositsiooni liidreid Iisraeli ajalehele Haaretz.

Anonüümseks jääda soovinud opositsionääri sõnul on kõikide keemiarelvaladude asukohad Vaba Süüria Armeele teada ning nendeni suudetakse jõuda operatiivselt.

Samuti ütles ta, et valitsusarmeest on juba kolmandik sõdureid deserteerinud. Neist umbes 60.000 läksid lihtsalt koju, ent umbkaudu 30.000 liitus relvastatud opositsiooniga.

Sõltumatute sõjandusekspertide hinnangul on Süüria võimude käsutuses neuroparalüütilised ained ja ipriit, samuti lähimaaraketid SKAD, mis võivad need surmavad keemilised ained sihini viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles