Soome noored joovad Euroopa keskmisest rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

YLE teatel joovad soome teismelised harvem kui nende eakaaslased teistes Euroopa riikides. Samas aga, kui nad juba jooma hakkavad, tarbivad nad alkoholi korraga rohkem.


Samuti erinevad noored soomlased ülejäänud Euroopa eakaaslastest selle poolest, et joovad alkoholi just eesmärgiga jääda purju, vahendab YLE eile avaldatud ESPADi uuringut.

«Rabavaim erinevus on see, et soome õpilased ütlesid, et tarbisid viimasel korral, kui nad alkoholi jõid, märkimisväärselt suurema koguse (7,5 sentiliitrit puhast alkoholi 5,1 sentiliitri puhta alkoholi vastu) ehk soome tudengid tunduvad joovat alkoholi harvem, kuid suuremates kogustes kui ESPADi keskmine,» märgib uuring.

Samuti näitab värskeim statistika, et teismelised soome tüdrukud joovad sagedamini kui samavanad poisid.

Samas tarbivad soome õpilased ülejäänud Euroopast harvemini kanepit. Kui kogu Euroopa peale vastas 17 protsenti küsitletuist, et on kanepit tarbinud, siis Soomes oli vastav näitaja 11 protsenti.

Et sel laupäeval algab soome noorte suvevaheaeg, kavatseb politsei tugevdada kontrolli alaealiste alkoholitarbimise piiramiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles