FBI: Mumbai-taolised rünnakud võivad leida aset ka USAs

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellid Taj Mahal Palace (vasakul) ja Towers Mumbais.
Hotellid Taj Mahal Palace (vasakul) ja Towers Mumbais. Foto: AP / Scanpix

Mullu novembris Indias Mumbais 172 ohvrit nõudnud terroriaktide sarnased rünnakud võivad leida aset ka Ühendriikides, hoiatas USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Robert Mueller.

«Kui palju maailma linnu võib langeda samasuguse rünnaku ohvriks? Kui palju linnu siin, Ühendriikides?» küsis Mueller eile Washingtonis Välissuhete Nõukogus esinedes.

Vahetult enne 2001. aasta 11. septembri rünnakuid FBI etteotsa tõusnud Muelleri sõnul näitasid Mumbai rünnakud, et maksimaalseid ohvreid võivad põhjustada ka «suurte plaanide ja napi rahaga terroristid, kes kasutavad algelisi relvi».

«See tõstatab küsimuse, kas samasugused rünnakud on reaalne oht ka Seattle'is või San Diegos, Miamis või Manhattanil,» hoiatas Mueller.

FBI juht lisas, et ehkki Al-Qaeda ohustab Ühendriike endiselt, peaks Ameerika keskenduma ka vähemtuntud terrorirühmitustele.

«Arvesse tuleb võtta ka USA-ga viisavabaduse sõlminud riikide äärmuslasi, kes on meist vaid e-pileti kaugusel,» lisas Mueller.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles