Toronto politsei: kaubanduskeskuses tulistanud mehe isik on teada

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torontos asuv kaubanduskeskus Eaton
Torontos asuv kaubanduskeskus Eaton Foto: SCANPIX

Kanada Toronto politsei pole veel tabanud Eatoni kaubanduskeskuses laupäeva õhtul tulistanud meest, kuid uurijatel on tema isiku kohta informatsioon olemas.

Politsei pole kahtlustatava nime seni avalikustanud, vahendas Reuters.

Kurjategija lasi maha 24-aastase Toronto elaniku Ahmed Hassani, kes oletatavasti oli seotud kuritegelike jõukudega.

Lisaks sai viga kuus inimest, neist 23-aastane mees on kriitilises seisundis, rääkis uurija Brian Borg. Haavata saanud 13-aastase poisi seisund on kriitiline, kuid stabiilne.

«Meie uurimistöö viitab selgelt tõsiasjale, et tegemist oli tulistamisega kindla sihtmärgi pihta, aga mitte juhusliku vägivallaaktiga tavaliste inimeste vastu,» kinnitas uurija Borg Toronto politseist.

Seda, kas tulistamine võiks mingil viisil olla seotud kuritegelike bandedega, pole päris kindlaks veel tehtud. «Küll aga võin öelda, et seda uuritakse väga hoolikalt, kuna vähemalt ühel ohvritest on olnud kontakte jõukudega,» rääkis Borg.

Toronto politsei pole arvatava tulistaja tundemärke avalikuks teinud. Kaubanduskeskuse valvekaamerast saadud videolindist on aga palju kasu arvatava tulistaja isiku tuvastamiseks, kinnitas Borg.

«Informatsioon, mille baasil me liigume edasi on selline, et tegemist oli ühe tulistajaga ja ühe relvaga,» lisas uurija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles