Putini hinnangul on Venemaal ja Hiinal paljuski samad seisukohad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin astub lennukitrepist alla Pekingis.
Vene president Vladimir Putin astub lennukitrepist alla Pekingis. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini hinnangul kattuvad Venemaa ja Hiina seisukohad mitmete aktuaalsete rahvusvaheliste probleemide puhul ja mõlema riigi eesmärgiks on säilitada stabiilsust maailma mastaabis, edastas täna väljaanne Renmin Ribao.

«Hiina ja Venemaa strateegiline partnerlus on tõhusaks faktoriks, mis tugevdab stabiilsust regionaalselt ja ka maailma mastaabis,» kirjutas Putin ajalehes.

Putini sõnul võib siin näiteks tuua muu hulgas sarnase suhtumise näiteks massihävitusrelvade, terrorismi, separatismi, organiseeritud kuritegevuse ja ebaseadusliku sisserände küsimustesse. Aga ka väljakutsed ja ohud seoses kodanike heaolu ja stabiilse arenguga.

«Kõigil nendel teemadel Venemaa ja Hiina seisukohad praktiliselt kattuvad põhinedes vastutustundel ning põhiväärtuste ja rahvusvahelise õiguse austamisel. Samuti teise poole huvide arvestamisel. Seepärast on lihtne leida ühist keelt ning välja töötada ühist taktikat ja strateegiat,» märkis Putin.

Venemaa president lisas, et paneb tulevastele läbirääkimistele Hiinaga suuri lootusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles