Interfaxi allikas: Zjuganovil oli mikroinfarkt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Zjuganov
Gennadi Zjuganov Foto: SCANPIX

Venemaa Kommunistliku Partei liidril Gennadi Zjuganovil, kes viidi Kislovodskis haiglasse, oli probleeme südamega.

Stavropoli krai meditsiiniringkondade allikas rääkis täna Interfaxile, et kõik sümptomid viitasid mikroinfarktile. «Igal juhul saab täpset teavet edastada üksnes Moskvas asuv meditsiiniasutus, kus teda praegu ravitakse,» lisas allikas.

Eile helistas esikommunistile Pekingis viibiv Venemaa president Vladimir Putin. Riigipea päris tema tervise järele ja soovis kiiret paranemist, rääkis Putini pressisekretär Dmitri Peskov RIA Novostile.

Putin andis arstidele korralduse teha Zjuganovi ravimiseks kõik, mis on võimalik.

Esmaspäeva hommikul teatas Vene meedia, et Zjuganov viidi Kislovodski haigla reanimatsiooniosakonda südameataki tõttu.

Kommunistliku partei esindajad lükkasid selle tookord ümber. Partei pressiteenistuse juht Aleksandr Juštšenko väitis, et poliitikul on põlveliigese põletik ja ilmastikuolude järsu muutuse tõttu tõusis veidi ka vererõhk.

Zjuganov viibis Kislovodskis asuvas Zarja sanatooriumis puhkusel. Sealt viidi ta terviseprobleemide tõttu kohalikku haiglasse ja eile lennutati edasi Moskvasse. Partei teatel ravitakse Zjuganovit Tšazovi-nimelises kardioloogiakeskuses.

Tervishoiuministri Veronika Skvortsova kinnitas täna ajakirjanikele, et Zjuganovi seisund on rahuldav.

Zjuganov on ainus parlamendis olevate opositsioonierakondade juhtidest, kes ei õnnitlenud Putinit presidendivalimistel saavutatud võidu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles