Sakslased plaanivad tuumaenergeetikas Venemaaga koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siemensi juht Peter Löscher (vasakul) ja Venemaa peaminister Vladimir Putin 3. veebruaril Moskvas.
Siemensi juht Peter Löscher (vasakul) ja Venemaa peaminister Vladimir Putin 3. veebruaril Moskvas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Saksa kontsern Siemens plaanib oma äri Venemaal laiendada ja juba märtsis Vene aatomienergiaettevõttega Rosatom ulatusliku koostööleppe sõlmida, kirjutas ajaleht

Handelsblatt

.



Saksamaa ise plaanib tuumaenergeetikast aastaks 2020 täielikult loobuda, kuid Venemaal on Siemensil võimalik oma tehnikaga teenida, kirjutab leht.

Veebruari alguses kinnitasid Siemens ja Rosatom Moskvas Venemaa peaministri Vladimir Putiniga kohtumise järel, et uurivad edasise tihedama koostöö võimalusi ja nüüd kirjutataksegi koostöölepe peatselt alla. Saksamaa kantsler Angela Merkel on oma heakskiidu Siemensi plaanidele andnud, kuigi konservatiivse Merkeli koalitsioonikaaslased sotsiaaldemokraadid on endiselt tuumaenergia vastu.

Kuigi Saksamaa majandus- ja poliitikaringkonnad kahtlevad, kas Rosatom on piisavalt usaldusväärne partner, on Siemensi juhid kinnitanud, et ettevõte on maailmas oma ala paremaid.

Aastaks 2030 on Siemensi sõnul üle maailma plaanitud 400 tuumajaama, kuhu investeeritakse kokku umbes triljon eurot (15,6 triljonit krooni). Koostöös Rosatomiga soovibki ettevõtte sellelt turult oma osa teenida.

Siemensi sõnul on nende samm seotud ka üldise tuumaenergia turu laienemisega maailmas. Eile kirjutasid näiteks Prantsusmaa ja Itaalia alla koostööleppe, mille järgi avab samuti vahepeal aatomienergiale vastu seisnud Itaalia uue tuumajaama hiljemalt aastal 2020.

Siiani on Siemensi peamiseks partneriks tuumaenergiaturul olnud prantslaste Areva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles