Mubaraki tervis halvenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse endine president Hosni Mubarak saabumas Kairo kohtusse 2. juunil
Egiptuse endine president Hosni Mubarak saabumas Kairo kohtusse 2. juunil Foto: SCANPIX

Egiptuse ekspresidendi Hosni Mubaraki seisund halvenes järsult eile, ainult mõned päevad pärast tema eluks ajaks vangi mõistmist, ja spetsialistid kaaluvad tema saatmist paremasse haiglasse väljaspool karistussüsteemi, ütlesid julgeoleku ametnikud.

Kairos asuva Torahi vangla esindajad ütlesid, et 84-aastase Mubaraki seisund on väga ohtlik ja arstid pidid talle viis korda hapnikku andma, et aidata tal hingata. Tundmatuks jääda sooviva allika sõnul kannatas ta ka šoki, kõrge vererõhu ja depressiooni all.

Mubaraki ravitakse vangla haigla intensiivravi palatis, mis hiljuti läbis miljonidollarilise renoveerimise, et valmistuda endise riigijuhi tulekuks.

Doktor Hamdi el-Sayyedi väitel, kes ravis Mubaraki viimase aastakümne jooksul, on vangistus Torahis ebahumaanne, võttes arvesse mehe vanust ja kehva tervist.

2010. aastal raviti Mubarakil sapipõie ja kõhunäärme vähki ja tema advokaadi sõnul võis see pärast tema vahistamist eelmise aasta aprillis levida tema makku.

Juhipositsioonilt tõugatud liidrit hoiti pärast tema arreteerimist sõjaväehaiglas, sest ta oli liiga haige, et oodata oma kohtuprotsessi vanglas. Arstide kinnitusel olid tal südamerikked ja tema kõhunäärmest eemaldati kasvaja. Avalikkusele pole teada, kas see oli pahaloomuline.

Mubarak ei tahtnud minna Torahi vanglasse pärast süüdimõistmist, paludes oma saatjatelt, et nad viiksid nad tagasi Kairo idaosas asuvasse militaarhaiglasse.

Endisele riigijuhile ja tema julgeoleku ülemale määrati eluaegsed vanglakaristused. Tema kahte poega, keda hoitakse hetkel Torahi vanglas, süüdistatakse korruptsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles