Moskva süüdistab USAd Gruusia taganttõukamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili eile Bathumi lennuväljal USA välisministri Hillary Clintoniga.
Gruusia president Mihheil Saakašvili eile Bathumi lennuväljal USA välisministri Hillary Clintoniga. Foto: SCANPIX

USA välisministri Hillary Clintoni avaldus võimalikust uuest relvakonfliktist Kaukaasias Venemaa algatusel õhutab Gruusiat agressiivsele tegevusele, ütles täna Vene välisministeeriumi esindaja.

«Seekordne sõnavõtt Thbilisis on uus, vastutustundlikust lähenemisest kaugele jääv avaldus, mis oma olemuselt õhutab Gruusia juhtkonda täiendavalt uue revakonflikti vallandamisele Kaukaasias,» väitis pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš täna Moskvas ajakirjanikele.

Clinton ütles varem Gruusia telekanalile antud usutluses, et keegi ei saa garanteerida seda, et Venemaa ei astu taas sõjalisse konflikti Gruusiaga.

«Pole võimalik anda sajaprotsendilist garantiid, kuna mõned riigid käituvad ennustamatult või ennustatavalt, ent halvas mõttes,» ütles Clinton, vastates küsimusele, millised võiksid olla garantiid, et Moskva ei astu uuesti sõjalisse konflikti Thbilisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles