Hodorkovski pääses seksuaalse ahistamise süüdistusest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski..
Mihhail Hodorkovski.. Foto: AP / Scanpix.

Venemaal vangistatud endine naftamagnaat Mihhail Hodorkovski sai täna ühe harva võidu, kui Moskva kohus otsustas mitte võtta arutamisele kaebust, milles teda süüdistati oma kaasvangile seksuaalses kallalekippumises.


Meštšanski rajoonikohus lükkas pressiesindaja sõnul tagasi hagi, mille oli esitanud kinnipeetav Aleksandr Kutšma, kes mõne aasta eest lõikus temaga samas kongis istunud Hodorkovski nägu. Mõlemad mehed istusid vangis Tšitaa lähedal, vahendas AFP.

Interfax oli varem teatanud, et Kutšma nõudis kompensatsiooniks väidetava seksuaalse rünnaku eest pool miljonit rubla (üle 170 000 krooni) kompensatsiooni.

Hodorkovski mured pole siiski murtud, sest järgmisel nädalal läheb ta uuesti kohtui ette süüdistatuna rasketes finantskuritegudes, milles süüdimõistmise korral võidakse talle määrata veel rohkem kui paarkümmend aastat vangistust.

Venemaa kunagine rikkaim mees ja põhjalastud naftagigandi Jukose juht on protsessiks toodud Siberist tagasi pealinna. Tema toetajate hinnangul soovivad võimud mehe lõplikult trellide taha panna. Ka süüdistust seksuaalses ahistamises peavad nad täielikult fabritseeritud nonsensiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles