Ban Ki-moon: Süürias on ÜRO vaatlejate vastu kasutatud raskerelvastust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ban Ki-moon
Ban Ki-moon Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon teatas, et Süürias on relvarahuvaatluse missioonil olevate vaatlejate vastu kasutatud raskerelvastust.

Vaatlejaid on relvade abil püütud hoida eemal piirkondadest, kus Süüria valitsusväed ründavad opositsiooni võitlejaid, edastab AFP.

Ban kinnitas, et ÜROle teada olevatel andmetel on Süüria presidendile Bashar al-Assadile lojaalsed väeüksused takistanud tulistamisega ÜRO vaatlejate tegevust. Samuti jälgivad neid mehitamata luurelennukid. Vaatlejate soomusmasinaid on tulistatud metalli läbivate kuulidega.

ÜRO vaatlejad on Süüria valitsusvägede tule all olnud peaaegu iga päev.

Ban Ki-moon pidas eile kõne ÜRO Julgeolekunõukogu kinnisel istungil. Samal istungil teatas ÜRO ja Araabia Liiga Süüria erisaadik Kofi Annan, et olukord Süürias on väljumas kontrolli alt ning ÜRO peab sekkuma enne kui hilja on ehk lahvatab kodusõda, mis võib kesta väga pikka aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles