Zatlers teatab oma peaministrivalikust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgars Zalans
Edgars Zalans Foto: www.daylife.com

Möödunud nädalal senise peaministri Ivars Godmanise lahkumisavalduse vastu võtnud Läti president Valdis Zatlers kohtus eile rahvaerakondlase Edgars Zalansi ja Uude Aega kuuluva Valdis Dombrovskisega, et otsustada, kummale neist teeb ta täna ettepaneku moodustada uus valitsus.


Zalansi teatel jätaks ta koalitsiooni alles kõik sinna praegu kuuluvad parteid – lisaks Rahvaerakonnale ka Roheliste ja Põllumeeste Liidu, Isamaale ja Vabadusele ning Läti Esimese Partei / Läti Tee, mille ridades on ka Godmanis. Lisaks kutsuks ta praegu opositsiooni kuuluva Uue Aja ning võib-olla ka Kodanike Liidu, vahendas LETA. Zalans lisas, et võib ministriportfelle jagada ka parteitutele asjatundjatele.



Zalansi sõnul pole ükski erakond teda praegu peaministrina toetamast keeldunud. Samas tunnistas ta, et hakkaks nende toetuse nimel rohkem tööd tegema siis, kui tema nimetataks peaministri kandidaadiks.



Uus Aeg omakorda on teatanud, et nende kandidaat on europarlamendisaadik Dombrovskis. Viimase sõnul paluks ta enda juhitavasse koalitsiooni kõik needsamad erakonnad, kellest rääkis ka Zalans, küsitav on vaid Godmanise kodupartei Läti Tee saatus.



Dombrovskis ütles, et Uus Aeg ei taha valitsusse neid praegusi ministreid, kes võiksid ühiskonnas tekitada negatiivset reaktsiooni. LETA andmeil on nendeks praegune rahvaerakondlasest rahandusminister Atis Slakteris ja Läti Teesse kuuluv transpordiminister Ainars Slesers.



Nii Zalans kui Dombrovskis märkisid, et ei kavatse võimuliitu kutsuda mitte-lätikeelsete kodanike õiguste eest võitlevat Harmoonia Keskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles