Riia Vantsillale paigaldatakse tõkked

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki sildumiskai asub Riia vantsilla läheduses Daugava jõel
Tallinki sildumiskai asub Riia vantsilla läheduses Daugava jõel Foto: Wikipedia.org

Riia võimud otsustasid reedel kella 17 paiku paigalda Vantsillale raudtõkked, öösel töödeldakse vante solidooliga, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Vastav kokkulepe saavutati linnavalitsuse ametnike reedesel operatiivnõupidamisel, mis on seotud 20-aastase noormehe surmaga, kes hüppas neljapäeval vantidelt alla.

Samuti oli arutlusel vantide juurde täiendavate mehaaniliste tõkete paigaldamine, mis raskendaksid juurdepääsu vantidele. Ent see küsimus tuleb kooskõlastada silla projekteerijate ja inseneride-ehitajatega, kes osalevad esmaspäeval selleteemalisel nõupidamisel linnavalitsuse transpordiametis.

Ametis endas jätkub kontroll, mis algatati traagilise juhtumi tõttu.

Neljapäeval lõppes traagiliselt noore mehe katse ronida Riia kesklinnas üle Daugava jõe kulgeva Vantsilla otsa – mees kukkus alla ja sai surma.

Vantsillaga on jõud katsunud mitmed uljaspead, viimati 2009. aastal, ent neljapäeval lõppes ronimine esmakordselt inimese hukkumisega.

2010. aasta aprillis kaeti vandid spetsiaalse libeda määrdega, et neid mööda poleks võimalik üles ronida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles