Šampanjaoksjon Ahvenamaal valmistas pettumise

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šampanjaoksjon Mariehamnis 8. juunil.
Šampanjaoksjon Mariehamnis 8. juunil. Foto: SCANPIX

Ahvenamaal Mariehamis korraldatud paarisaja aasta vanuste šampanjapudelite enampakkumine valmistas korraldajatele pettumuse, kuna loodetud maailmarekordit ei sündinud.

Pudel Veuve Clicquot Ponsardini maksis 15 000 eurot, vahendas yle.fi. Eelmisel suvel maksti aga samast vrakist leitud šampanja eest kaks korda enam ehk 30 000 eurot.

Eilselt oksjonil oli väljas 11 pudelit kolme erinevat šampanjat: neli Veuve Clicquot’d, kuus Juglari ja üks Heidsieck.

Ajalehe Ålandstidningen andmetel jäi neist kolm müümata, kuna keegi ei pakkunud isegi mitte alghinda.

Ahvenamaa omavalitsus lootis oksjoniga teenida 200 000 eurot, kuid pidi rahulduma 109 000 euroga. «Inimesed loevad raha veidi hoolikamalt. See mõjutas kindlasti hindu,» nentis maakonnavalitsuse esindaja Rainer Juslin.

Vaatamata sellele oli Juslin rahul sellega, et oksjon tõmbas endale laialdast rahvusvahelist tähelepanu.

Tuukrid leidsid 1800ndate esimesel poolel Ahvenamaa saarestikus uppunud laeva kaks aastat tagasi. Selle lastis oli 145 pudelit šampanjat ja õlut, mis kõik oli joogikõlbulik.

Kesvamärjukese koostist uuritakse endiselt Riiklikus Tehnilises Uurimiskeskuses (VTT), et seda saaks hiljem hakata valmistama kaasaegses õlletehases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles