ICC: Liibüas vahistati neli Rahvusvahelise Kriminaalkohtu töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RKK sõjakuritegude prokurör Luis Moreno-Ocampo pressikonverentsil Tripolis 21. aprillil 2012.
RKK sõjakuritegude prokurör Luis Moreno-Ocampo pressikonverentsil Tripolis 21. aprillil 2012. Foto: SCANPIX

Liibüas võeti vahi alla Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) neli töötajat, teatas tribunal laupäeval, kutsudes Tripolit neid koheselt vabastama.

ICC töötajad võeti kinni neljapäeval. Nad olid sõitnud Liibüasse, et kohtuda endise liidri Muammar Gaddafi vahistatud poja Seif al-Islamiga, öeldi avalduses.

«Me tunneme suurt muret meie töötajate turvalisuse üle, kuna nendega pole mingit kontakti,» ütles ICCi president, kohtunik Sang-Hyun Song, rõhutades, et nelikul oli ICCi ametlikul missioonil viibides puutumatus.

«Ma kutsun Liibüa võime rahendama otsekohe kõiki vajalikke meetmeid, et tagada nende turvalisus ning nad vabastama.»

Varem laupäeval teatasid Liibüa allikad, et võimud on võtnud kinni ka ühe Seif al-Islami advokaatidest, süüdistades teda katses edastada «ohtlikke» dokumente Gaddafi pojale.

Austraallannast advokaat Melinda Taylor töötab koos Xavier-Jean Keitaga, kes on ICCi poolt määratud advokaat.

39-aastane Seif on Zintanis vahi all alates 19. novembrist. ICC soovib nii Seifi kui ka Muammar Gaddafi endise luureülema Abdullah Senussi kohtu alla andmist eelmise aasta ülestõusu mahasurumisel sooritatud inimsusevastaste kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles