Venemaa plaanib ehitada armeele 250 suurt transpordilennukit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordilennuk AN-70T
Transpordilennuk AN-70T Foto: SCANPIX

Venemaa plaanib enne 2020. aastat ehitada oma tarbeks ligi 250 rasket sõjaväe transpordilennukit, säutsus Twitteris asepeaminister Dmitri Rogozin.

«Otsus lennukite ehitamiseks on langetatud,» lisas ta RIA Novosti vahendusel.

Peaminister Dmitri Medvedev andis eile kaitseministeeriumile korralduse teha koos teiste ametkondadega kindlaks perspektiivsed mudelid sõjaväe transpordilendudeks.

Valitsusjuht tõi välja vajaduse teha ettepanekuid koostööks ja võtta vastu lõplikke otsuseid uute ettevõtete loomiseks, sealhulgas uue transpordilennuki AN-70 ehitamise küsimuses.

Transpordilennuk AN-70 on Vene-Ukraina ühisprojekt. See suudab pardale võtta praktiliselt igasugust sõjatehnikat ja relvastust kogukaaluga 35-47 tonni ja toimetada selle 3000-5100 kilomeetri kaugusele, läbides 700-750 kilomeetrit tunnis.

Dessandiks loodud variant võtab pardale 300 sõdurit, sanitaarvariant suudab evakueerida enam kui 200 haavatut.

Kaitseminister Anatoli Serdjukov ütles eile, et valitsusjuht Medvedev langetas otsuse Kaasanis asuva Gorbunovi-nimelise lennukiehitustehase territooriumile uue nüüdisaegse tehase ehitamise kohta. Seal on plaanis tootma hakata lennukit AN-70, tulevikus pole välistatud ehitada seal ka uue põlvkonna strateegilisi pommituslennukeid.

Minister Serdjukovi sõnul jõuavad esimesed AN-70 lennukid kaitseministeeriumini mitte enne 2015. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles