Hollande: terrorirühmitused võivad Malisse kolida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeri presidendi Mahamadou Issoufou (vasakul) kohtumine Prantsusmaa presidendi Francois Hollande'ga (paremal) Pariisis 10. Juunil.
Nigeri presidendi Mahamadou Issoufou (vasakul) kohtumine Prantsusmaa presidendi Francois Hollande'ga (paremal) Pariisis 10. Juunil. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse president Francois Hollande hoiatas täna pärast kõnelusi Nigeri presidendi Mahamadou Issoufouga, et terroristid võivad kanda kinnitada Mali põhjaosas olevates kõrbedes, edastas AFP.

«On oht, et terrorirühmitused alustavad oma tegevust Mali põhjaosas, kus destabiliseerib olukorda väline sekkumine, ning seal ennast üles seadvate rühmituste mõjupiirkond ulatub kaugele väljapoole Malit ja isegi Aafrikat,» ütles Hollande.

Issoufou, kelle juhitav riik piirneb Malis asuva kõrbega, hoiatas eelmisel nädalal, et Afganistani ja Pakistani pühasõdalased treenivad seal piirkonnas islamiste.

Mali on sattunud kaosesse pärast Muammar Gaddafi režiimi langemist, mis pillutas laiali palgasõdurid üle kogu Saheli.

Tuareegi mässulised alustasid Jaanuaris uuesti oma aastakümnete pikkust võitlust iseseisvusele ja vallutasid kogu Mali põhjaosa. Nad võitlesid ka koos islamistide grupiga Ansar Dine (Usukaitsjad), mida väidetavalt toetab Al-Qaeda.

Valitsuse vägedel pole mingit kontrolli üle Põhja-Mali, mis on suurem kui Prantsusmaa territoorium, suurendades kartusi, et sellest piirkonnast saab Al-Qaeda võitlejate ülemaailmne pelgupaik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles