Pekingis panid end põlema uiguurid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi kesklinna ristmikul peatatud autos süütas end põlema väidetavalt uiguuri päritolu mees.
Pekingi kesklinna ristmikul peatatud autos süütas end põlema väidetavalt uiguuri päritolu mees. Foto: AP / Scanpix

Pekingi kesklinna ristmikul end eile autos põlema süüdanud kolm inimest olid ühe allika kinnitusel uiguuri päritolu sama pere liikmed, kes saabusid pealinna, et esitada oma petitsioon peagi uuele istungjärgule kogunevatele rahvasaadikutele.


Reuters kuulis ühelt kohalikult inimeselt, kes on juhtunuga kursis, et pere oli tahtnud kaevata võimudele tüli pärast, mis puudutas majutamist. Hiina Rahvavabariigi parlament koguneb uuesti järgmisel nädalal ning sellega seoses on pealinna oodata hulgaliselt kaebajaid.

59-aastane mees ja tema 58-aastane naine viidi eile põletushaavadega haiglasse, kui nad olid süüdanud end põlema autos, mille peatas politsei Tiananmeni ehk Taevase Rahu väljakust umbes kilomeetri kaugusel.

Xinhua andmetel on mehe vigastused tõsised. Penisonieale läheneva paari poeg - üks 28-aastane noormees - kannatada ei saanud, kuid tema peeti kinni ja viidi politseijaoskonda hoiule. Kellegi isikuid avalikustatud pole.

Politseinikud pidasid halli sõiduauto Xinjiangi numbrimärkidega kinni kesklinnas, kui juht, kes ilmselt eksis, keeras sõiduki Wangfujingi jalakäijate ostutänavale. Sõidukis istunud vanem mees oli ennast allika andmetel bensiiniga üle kastnud ning läitis samal hetkel leegi.

Xinjiangi uiguuri autonoomse regiooni valitsuse esindus Pekingis eitas meedias vahendatud Hongkongi inimõiguslaste väiteid, nagu oleks abielupaar selle bürooga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles