Afganistani maavärinates hukkunud inimeste arv võib tõusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani mees leinab kahte maavärinaohvrit Baghlani provintsis 11. juunil
Afgaani mees leinab kahte maavärinaohvrit Baghlani provintsis 11. juunil Foto: SCANPIX

Rohkem kui 50 inimest võis surma saada pärast kahekordse maavärina põhjustatud maalihkeid, mis matsid enda alla Afganistani põhjaosas asuvad kodud, ütlesid provintsi ametivõimud täna.

Päev pärast vappumisi on leitud vähemalt kolm surnukeha Baghlani provintsist, mis sai maavärinates kõige rohkem kahjustada. Lisaks arvavad autoriteedid, et umbes 50-70 inimest on ikka veel varingute all lõksus, vahendas AFP.

«Nad võivad olla surnud, sest nende peal on väga palju maapinnast ja selle eemaldamine on väga raske,» ütles provintsi kuberner Munishi Abdul Majeed. «Me oleme saatnud piirkonda ekskavaatorid, kuid ma ei usu, et nad suudavad seal eriti midagi teha.»

Päästetöötajad üritavad välja kaevata mulla alla vangi jäänud inimesi ja Mullah Jani külla on juurde saadetud päästemeeskondi Kabulist.

Siiani on päästetud kuus vigastada saanud inimest.

USA geoloogiliste uuringute keskuse hinnangul tabasid kaks maavärinat eile Hindu Kushi mägede äärset piirkonda umbes poole tunni jooksul. Esimene neist oli 5,4-magnituudine epitsentriga 160 kilomeetrit Faizabadi linnast. Teise maavärina tugevuseks mõõdeti 5,7 magnituudi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles