Leedulased immigrante ei oota

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: SCANPIX

Leedulaste suhtumine immigratsiooni on üks halvemaid maailmas, selgus WIN-Gallup Internationali arvamusküsitluse tulemustest.

Ülemaailmse küsitluse andmeil leidis 34 protsenti 59s riigis küsitletud inimestest, et immigratsioon on hea, 38 protsendi hinnangul on sisseränne halb ning 23 protsendi meelest ei ole see ei hea ega halb. Viis protsenti küsitletuist jättis küsimusele vastamata.

Kui maailmas on sisserände keskmine toetusindeks miinus neli, siis Leedus on see miinus 39.

Küsimusele, kas sisseränne, sealhulgas töömigratsioon, on riigile hea või halb, vastas 16 protsenti Leedus küsitletud inimestest, et hea, 56 protsenti nimetas seda halvaks, 21 protsendi hinnangul ei ole see ei hea ega halb. Seitse protsenti jättis küsimusele vastamata.

Kõige halvemini hinnatakse immigratsiooni Bosnias ja Hertsegoviinas, kus indeks on langenud miinus 63ni.

Immigratsiooni toetamise indeks oli positiivne 21s küsitlusse kaasatud riigis. Kõige positiivsemalt hinnatakse immigratsiooni Nigeerias, kus toetusindeks ulatub 65ni.

Küsitlus viidi läbi mullu novembris-detsembris ja selle aasta jaanuaris 59 riigis, küsitleti 53 433 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles