Iisraeli võimud arreteerisid immigrante

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli immigratsiooni politsei kontrollib aafrika põgenike dokumente 11. juunil.
Iisraeli immigratsiooni politsei kontrollib aafrika põgenike dokumente 11. juunil. Foto: SCANPIX

Iisraeli immigratsiooni politsei vahistas 213 inimest, suurem osa neist Lõuna-Sudaanist, haarangute käigus, mille eesmärgiks oli ebaseaduslike sisserändajate riigist väljasaatmine.

Rahvaarvu ja migratsiooni ametkonna esindajate sõnul võeti enamus inimesi kinni nädalavahetusel, millele lisandus 73 inimest tänahommikuselt üleriigiliselt haarangult, vahendas AFP.

Ühe esindaja Sabine Hadadi sõnul olid kolmandik kinnivõetutest pärit Lõuna-Sudaanist. «Eile arreteeriti 115 ebaseaduslikku immigranti, kellest 105 olid sisse rännanud Lõuna-Sudaanist,» ütles Hadadi.

«Ainult sel nädalal maksame me nende lennupiletite eest ja anname tuhat eurot igale täiskasvanule, kes nõustub oma lastega kodumaale naasema,» sõnas esindaja ja lisas, et pakkumine kehtib ainult üks nädal.

Eelmisel nädalal otsustas Iisraeli kohus, et umbes 1500 sisserännanud lõunasudaanlase elud ei ole enam nende kodumaal ohus.

Pärast otsuse langetamist ei olnud selge, millal riigist väljasaatmised algavad, kuigi Iisraeli ajaleht Maariv vihjas, et esimene lennuk immigrantidega lahkub nädala lõpus.

Siseministeeriumi andmetel elab kuni 60 tuhat aafriklast Iisraelis ebaseaduslikult. Mõned neist olid oma kodumaal tagakiusatud, teised lahkusid majanduslikel põhjustel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles