Clinton: Venemaa saadab Süüriasse ründekoptereid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton Brookingsi instituudis.
USA välisminister Hillary Clinton Brookingsi instituudis. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton süüdistas teisipäeval Venemaad ründkopterite saatmises Süüriasse, öeldes, et Moskva valetab oma relvasaadetiste kohta.

«Viimane teave paneb meid muretsema, et Venemaalt on Süüriasse teel ründekopterid, mis eskaleerib konflikti üsna märkimisväärselt,» ütles Clinton Washingtonis mõttekoja arutelul.

Ministri sõnul ei ole kahtlust, et Damaskus jätkab veriseid rünnakuid suurtükitule ja muu sarnase raskerelvastuse abil. Samuti on Washington otsesõnu nõudnud Moskvalt relvasaadetiste peatamist Süüriasse, ütles Clinton Brookingsi instituudis peetud kohtumisel.

«Aeg-ajalt on nad öelnud, et me ei peaks muretsema, et kõik, mida nad saadavad (Süüriasse) ei ole seotud nende (Damaskuse) tegevusega sisemiselt. See on selge vale,» sõnas Clinton.

Clinton tõi ühtlasi esile, et ÜRO-Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annan püüab kokku kutsuda kontaktgruppi, et töötada poliitilise ülemineku teedekaardiga, mis näeks Süüria autoritaarse riigipea Bashar al-Assadi lahkumist võimult.

Kontaktgruppi kuuluks ka Venemaa, ütles Clinton ja lisas, et Ühendriikidel ei ole midagi selle vastu.

«Venemaa on üha enam öelnud, et ei kaitse Assadi, kuid muretseb, mis saab pärast Assadi,» ütles Clinton ja lisas, et Moskva on andnud mõista soovist töötada poliitilise siirde kallal. «Kuid seejärel on alati palju vastuväiteid, mille nad siis vahele asetavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles