Soome parlamendiliige astus juhtivalt kohalt tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste parteisse kuuluv parlamendiliige Jussi Halla-aho
Põlissoomlaste parteisse kuuluv parlamendiliige Jussi Halla-aho Foto: SCANPIX

Soome parlamendiliige Jussi Halla-aho teatas täna oma tagasiastumisest halduskomisjoni esimehe kohalt pärast seda, kui ta halvustas ülemohtu otsust, mis mõistis ta süüdi rassiliste märkuste tegemises.

«Kuigi ma tunnen, et rünnakud minu vastu on põhjendamatud, mõistan ma poliitilist reaalsust ja seepärast astun ma halduskomisjoni esimehe kohalt tagasi,» ütles Põlissoomlaste parteisse kuuluv Jussi Halla-aho oma avalduses, vahendas AFP.

Soome ülemkohus mõistis Halla-ahole karistuse solvava blogipostituse eest, kus ta võrdles islamit pedofiiliaga ja kirjeldas somaallasi maksumaksjate raha varastava rahvusena.

Halla-aho ütles selle nädala alguses, et «kohtuotsust ei tohiks võtta puhta tõena ja see on ainult mõne inimese tõlgendus».

Tema kommentaar põhjustas Soomes suurt rahulolematust ja parlamendigruppide juhid soovitasid Halla-ahol tungivalt halduskomisjoni esimehe kohalt tagasi astuda.

Parlamendi peasekretäri Seppo Tiitineni sõnul ei ole Halla-aho parlamendiliikmestaatus ohus, sest teda ei mõistetud vangi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles