Rice: USA lahkub Iraagist vastutustundlikult ja turvaliselt

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur Iraagis.
USA sõdur Iraagis. Foto: Reuters / Scanpix

USA kavatseb oma vägede arvu Iraagis hakata president Barack Obama homme avaldamisele tuleva «uue kursi» järgi vähendama «vastutustundlikult ja turvaliselt», ütles Ühendriikide suursaadik ÜROs.

«USA kavatseb tegutseda vastutustundlikult ja turvaliselt sõjalise kohalolu vähendamise osas Iraagis,» ütles ÜRO Julgeolekunõukogu ees kõnelenud Susan Rice, jättes täpsustamata üksikasju Obama strateegias sisalduvate sammude kohta.

Rice kasutas Obama varem öelduga sisuliselt sama sõnastust. Tema sõnul määrab edasise tegevuse suuresti Iraagiga sõlmitud kahepoolne julgeolekulepe.

«Sõja lõpetamiseks mõeldud hoolikalt korraldatud pühendumus ei kahanda mingilgi juhul Ameerika pikaajalist toetust suveräänsele, stabiilsele, demokraatlikule ja õitsvale Iraagile, mis on rahutus piirkonnas rahu vägi,» ütles ta.

Rice täheldas, et Iraak jääb Ühendriikide jaoks olulise tähtsusega teemaks, ent selliseks, mille puhul võtab valitsus uue kursi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles