Suu Kyi: Birma rahutused nõuavad poliitilist sekkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birma opositsioonijuht Aung San Suu Kyi ÜRO pressikonverentsil Genfis 14. juunil
Birma opositsioonijuht Aung San Suu Kyi ÜRO pressikonverentsil Genfis 14. juunil Foto: SCANPIX

Birma opositsioonijuhi Aung San Suu Kyi sõnul ei ole relvarahu piisav, et peatada Birma lääneosas toimuvaid rahutusi, ja rõhutas poliitilise lahenduse olulisust, vahendas AFP.

«Relvarahu ei ole piisav,» ütles Suu Kyi ajakirjanikele Genfis, mida Nobeli rahupreemia laureaat külastab seoses oma Euroopa ringkäiguga pärast aastatepikkust koduaresti. «Me peame jõudma rahu tagava poliitilise lahenduseni, mis jääks püsima ja oleks tähendusrikas.»

«Kõige tähtsam õppetund, mida me saame sellest olukorrast õppida, on vajadus kindlate seaduste järele,» ütles Suu Kyi, kui tal paluti ÜRO korraldatud pressikonverentsil kommenteerida Birma vägivallapuhangut. «Me oleme korduvalt öelnud, et seaduste kogumid on vajalikud, et panna punkt kõikidele konfliktidele meie riigis.»

«Me vajame, et kõik inimesed teeksid riigiga koostööd, et rahutused lõpetada.»

Birma president Thein Sein kuulutas välja hädaolukorra Arakani osariigis, kus budistide ja Rohingya rahva kokkupõrgetes hukkus vähemalt 25 inimest ja sajad inimesed põgenesid oma kodudest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles