Nigeerias rünnati kirikuid

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria politseinikud.
Nigeeria politseinikud. Foto: SCANPIX

Nigeeria keskosas Kaduna osariigis asuvate kirikute juures toimus täna kolm pommiplahvatust.

Kõik plahvatused toimusid Zaria linna lähedal, kuid teated ohvritest esialgu puuduvad, vahendas BBC. Uudisteagentuur AFP viitas aga pealtnägijatele, kelle sõnul said plahvatustes vigastada kümned inimesed, nende täpne arv pole aga teada.

Juhtunu eest pole keegi vastutust võtnud, kuid riigis tegutsev islamistlik ususekt Boko Haram on varem Aafrika rahvarohkeimas riigis korduvalt kristlasi rünnanud. Alles läinud nädalal korraldas rühmitus rünnakud kahele kirikule, milles sai surma seitse inimest.

Kümmekond aastat riigis tegutsenud rühmitus on seadnud eesmärgiks kehtestada riigis šariaat ning on selle nimel korraldanud veriseid rünnakuid ning käskinud riigi põhjaosas elavatel kristlastel piirkonnast lahkuda.

Võimud on Boko Harami tegevuse tõttu kuulutanud mitmes riigi põhjaosas asuvas osariigis välja erakorralise seisukorra. Kokku on Boko Harami rünnakutes kirikutele ja kristlastele saanud surma sadu inimesi.

Rühmitus on rünnakuid põhjendanud kättemaksuga moslemite tapmise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles