Samaras: Kreeka hääletas euroalasse jäämise poolt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonis Samaras.
Antonis Samaras. Foto: SCANPIX

Kreeka televisioonile intervjuu andnud konservatiivse Uue Demokraatia juht Antonis Samaras ütles, et kreekalsed on andnud hääled euroalasse jäämise poolt.

Kreeka päästeplaanile pühendunud parteid on tänaste parlamendivalimiste esialgsete tulemuste kohaselt saavutanud piisava enamuse, mis tähendab, et võlakoorma all vaevlev riik võib siiski euroalas jätkata, vahendas ERR Uudised Reutersit ja BBCd.

Täna pärast valimisjaoskondade sulgemist avaldas siseministeerium tulemused, mille kohaselt Uus Demokraatia kogus 29,5 protsendi hääletanute toetuse, vasakradikaalne Syriza jäi sellest 27,1 protsendiga napilt maha ja PASOKi sotsialiste toetas 12,3 protsenti valijaist.

Kuna esikoha saavutanud partei saab parlamendis 50 lisakohta, kuulub sellise tulemuse korral Uuele Demokraatiale ja PASOKile 300-kohalises parlamendis 161 kohta.

Kreeka sotsialistide liider Evangelos Venizelos ütles AFP vahendusel pärast valimistulemuste avalikustamist, et konservaatiividega moodustatakse koalitsioon vaid juhul, kui sellesse võetaksse ka teised vasakparteid. Venizelos põhjendas seatud tingimust sellega, et ühtsusvalitsuseta ei saa langetada ühtki otsust.

Kohe pärast Kreeka esialgsete valimistulemuste avaldamist tugevnes euro kurss dollari suhtes hüppeliselt ja tõusis kolme nädala kõrgeimale tasemele, 1,2730 dollari juurde.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles