Vene kommunistid kavandavad WTO-vastast protesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kompartei esimene aseesimees, riigiduuma asespiiker Ivan Melnikov
Vene kompartei esimene aseesimees, riigiduuma asespiiker Ivan Melnikov Foto: SCANPIX

Vene kompartei kavatseb korraldada 3. juulil üleriigilise protesti, millel vastustatakse riigi ühinemist Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO).

Vastava otsuse langetas täna partei sekretariaat.

«Me oleme veendunud, et selle teema alla ühinevad maksimaalselt laiad rahva-patriootlikud jõud ning et see aktsioon kulgeb kõikjal massilisena,» ütles erakonna esimene aseesimees, riigiduuma asespiiker Ivan Melnikov.

Tema sõnul on kommunistid järjekindlal ja põhjendatud seisukohal, mis vastustab Venemaa ühinemist WTOga.

Kompartei kavatseb esitleda Moskva võimudele taotluse pidada meeleavaldus kell 16.00 Teatri väljakul, oodates osalema 3000 inimest.

Samuti kavatseb kommunistide riigiduuma fraktsioon esitada lähipäevil kollektiivse pöördumise konstitutsioonikohtule, milles kinnitatakse, et Venemaa liitumine WTOga «kujutab endast tõsist ohtu Venemaa Föderatsiooni majanduslikule julgeolekule».

Vastavalt kehtivale seadusandlusele on tarvis, et sellise pöördumise allkirjastaks vähemalt üks viiendik riigiduuma saadikutest ehk 90 inimest.

«Me oleme sellele pöördumisele kogunud juba 85 kommunistist saadiku allkirja ning lähiajal signeerivad selle ülejäänud seitse meie fraktsiooni liiget,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles