Putin ja Obama soovivad Süürias verevalamist peatada

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin ja USA president Barack Obama
Venemaa president Vladimir Putin ja USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ning tema kolleeg Venemaalt Vladimir Putin soovitasid eilsel kohtumisel tungivalt vägivald Süürias lõpetada.

Esimeses ühisavalduses pärast Putini presidendiks saamist teatasid riigipead, et Süüria inimestel peab olema õigus ise oma tuleviku üle otsustada, vahendab BBC.

Riigid on olnud pikemat aega lahkarvamusel, kuidas kriisi lahendada. Mõlemad väidavad aga, et Süüria valitsuse kukutamine välise sekkumisega pole vastuvõetav.

Pärast kahetunnist kohtumist antud intervjuus ütles Obama, et tema ja Putin tõotasid koostööd teha ka «teiste rahvusvaheliste tegijatega nagu ÜRO, Kofi Annan ning kõigi huvitatud osapooltega» Süüria kriisile lahenduse leidmiseks.

«Me kutsume üles vägivalla lõpetamist Süürias, et peatada verevalamine,» teatasid riigijuhid ühisavalduses.

Korrespondentide sõnul olid nii Putin kui Obama pressikonverentsi ajal tõsised ning nende omavaheline suhtlus tundus jäik ja pingeline.

Kahe presidendi kohtumine leidis aset G20 tippkohtumise väliselt Mehhikos Los Cabose linnas.

Aktivistide teatel hukkus Süürias pärast viimast vägivallalainet 52 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles