Medvedev tahab viia kõik väeosad alalisse valmidusse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev kätlemas Kremlis relvajõudude uue juhtkonnaga.
Venemaa president Dmitri Medvedev kätlemas Kremlis relvajõudude uue juhtkonnaga. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev leiab, et kõik lahinguväeosad riigis tuleks viia alalisse valmisolekusse.


Medvedev ütles kohtumisel Kremlisse saabunud sõjaväejuhtidega, et Venemaa relvajõudude efektiivsuse ja lahinguvalmiduse tõstmisel on ilmtingimata vajalik muuta tõhusamaks ka nende struktuuri, vahendas

Interfax

.

President rõhutas oma kõnes vajadust «optimeerida nii vägede organisatsioonilist-koosseisulist struktuuri kui ka baseerumissüsteemi ning viia kõik lahinguväeosad üle alalise valmisoleku kategooriasse».

Vene armee ja laevastiku moderniseerimisest rääkides pidas Medvedev tähtsaks nende varustamist kõige uuemate relvaliikidega ning lubas selles vallas üleüldisi muutusi.

«Need muudatused puudutavad kõiki külgi, alates alustades võitlejate mundritest ja laskerelvadest kuni keeruliste sõjaliste süsteemideni,» ütles president, kes on relvajõudude kõrgeim ülemjuhataja.

Medvedev lubas kaitsta sõjaväelasi ka kärbete eest, mis majanduskriisis riiki igast küljest ähvardavad.

«Vaatamata keerulistele majandusoludele, vaatamata tekkinud raskustele, teeme me ikkagi nii, et riikliku kaitsetellimuse ning sõjaväelaste ja nende pereliikmete sotsiaalsete garantiide rahastamine säiliks praktiliselt täies mahus,» kinnitas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles