Birma kohus mõistis rahutused vallandanud mõrva sooritajad surma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birma rahutustes purustatud Rakhine'i osariigi pealinn Sittwe
Birma rahutustes purustatud Rakhine'i osariigi pealinn Sittwe Foto: SCANPIX

Birma kohus mõistis surma kaks meest vägistamis- ja mõrvajuhtumis, mis vallandas riigi lääneosa Rakhine'i osariigis kogukondliku vägivallapuhangu, teatas riigimeedia täna.

Kolmas kaitsealune poos end juuni esimeses pooles vanglas üles, kirjutas valitsuse häälekandja New Light of Myanmar.

Leht kirjutas laupäeval, et endises Arakani osariigis on moslemite ja budistide vägivaldsetes kokkupõrgetes hukkunud 28. maist 14. juunini vähemalt 50 ja viga saanud 54 inimest. Ajaleht ei täpsustanud, kas ohvrite hulka on arvatud need 10 moslemit, kelle oma kogukonna naise vägistamisest ja tapmisest raevunud budistid 3. juunil surnuks peksid.

Neljapäeval ütles üks kõrge riigiametnik, et Rakhine'i külades on kogukondade konfliktis hukkunud 29 inimest - 16 moslemit ja 13 budisti, kuid teised kohalikud allikad on oletanud, et tegelik ohvrite arv võib olla palju suurem.

Politsei kehtestas nädalavahetusel osariigi pealinnas Sittwes öise liikumiskeelu ning Uue Valguse teatel on julgeolekujõud asunud «rahu, stabiilsust ja turvalisust taastama».

Osariigi 37 põgenikelaagris on ligi 31 900 vägivalla eest pagenud inimest mõlemalt poolelt. Sittwe ametnike sõnul on tuhanded elumajad maha põletatud.

Piirkonnas kahepäevase ringreisi teinud ÜRO meeskonna andmetel on ainuüksi Sittwes 10 000 põgenikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles