Kasahstani piirivalvurid põgenesid väärkohtlemise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani piirivalvurid
Kasahstani piirivalvurid Foto: SCANPIX

11 Kasahstani piirivalvurit põgenesid omavoliliselt piirivalvekordonist väidetava jõhkra käitumise eest mõned nädalad pärast 14 surnud piiritöötaja leidmist, ütles piirivalveteenistus täna.

Novembris värvatud piirivalvurid oli relvastamata ja põgenesid Tersajrõki kordonist Kasahstani-Hiina piiril eile hommikul. Nende komandör üritas iseseisvalt mehi leida enne, kui teatas vahejuhtumist kõrgematele võimudele, vahendas AFP.

«Algse informatsiooni järgi on piiritulba hülgamise põhjus nende vastu suunatud vägivald,» sõnas piirivalveteenistus oma teadaandes, täpsustamata detaile.

Väejooksikud tabati 18 kilomeetri kaugusel Tersajrõki kordonist ja piirivalveteenistus lisas, et nad on teel tagasi piiripunkti.

Ametivõimud alustasid juhtumi uurimist.

Eelmisel kuul tapeti 14 Kasahstani piirivalvurit. Ametivõimude kinnitusel mõrvas mehed nende kaastöötaja, kes süüdistas sisepingeid ja vaimseid probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles