Prantslast süüdistatakse Alzheimeri tõbe põdeva abikaasa tapmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal läks kohtu alla mees, keda süüdistatakse oma Alzheimeri tõbe põdeva naise mõrvamises.

Oma naisega 50 aastat abielus olnud Gabriel Armandou sõnul ründas ta abikaasa Paulette’i 2008. aasta septembris nende kodus Frenses’i linnas. Tegu ei olnud halastusmõrvaga, vahendas AFP.

«See oli mu elu üks raskemaid päevi ja ma ei tea, mis minuga juhtus,» ütles 79-aastane mees kohtuistungil. «Ma ei eita midagi. Ma võtan kogu süü omaks. Ta armastas mind, me armastasime üksteist. Ma ei tea, miks ma seda tegin,» lisas Armandou, keda ootab ees 20-aastane vanglakaristus.

Mitmete vigastuste ja haavadega Paulette Armandou leiti elutoa põrandalt. Tema nägu oli ülespaistetanud ja lähedusest leiti verine põrandalapp. Naisel oli tapmise hetkel olnud Alzheimeri tõbi juba kaheksa aastat.

Surmajärgse raporti andmetel löödi naist pähe, kaela, rinda ja selga.

Armandou’ advokaat Arnaud Richard ütles, et mees oli «lubanud oma naisele, et ta hoolitseb tema eest kuni lõpuni», kuid langes väga sügavasse depressiooni.

«See oli tema jaoks väga raske,» lisas Richard. «Nad on pärit põlvkonnast, kes ei usu väljaspoolse abi otsimisse.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles