Libeeria ekspresident kaebab 50-aastase vangistuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjakuritegudes süüdi mõistetud endine Libeeria president Charles Taylor
Sõjakuritegudes süüdi mõistetud endine Libeeria president Charles Taylor Foto: SCANPIX

ÜRO Sierra Leone erikohus ütles täna, et sõjakuritegudes süüdi mõistetud endine Libeeria president Charles Taylor esitab kohtuotsuste suhtes apellatsiooni.

Taylor mõisteti süüdi Sierra Leone verise rahutuse toetamises ja mässuliste relvastamises vastutasuks "vereteemantide" eest ning ta mõisteti eelmisel kuul 50 aastaks vangi, vahendas The Huffington Post.

Taylori advokaadi Morris Anyahi sõnul vajab kaitse ajapikendust kuni 19. juulini, et vormistada edasikaebus, kuid nad on ametlikult teada andnud oma kavatsusest.

Süüdistajad on vastu vaielnud, et tähtaeg ei tohiks olla hiljem kui 5. juuli, kuid kohus ei ole veel kindlat päeva paika pannud.

Kui apellatsioon tagasi lükatakse, hakkab Taylor vastavalt 2007. aasta kokkuleppele kandma karistust Briti vanglas.

Sierra Leones aastatel 1991-2002 aset leidnud sõjas hukkus kümneid tuhandeid inimesi. Lisaks mõrvari, sandistati, vägistati ja orjastati kümneid tuhandeid tsiviilelanikke. Sõjategevuse tulemusena hukkus hinnanguliselt 120 000 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles