Rumeenias maandus reisilennuk «kõhule»

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carpatairi reisilennuk Saab 2000 õhus.
Carpatairi reisilennuk Saab 2000 õhus. Foto: wikimedia.org

Rumeenia lääneosas asuval Timişoara lennuväljal oli täna sunnitud ilma telikuta hädamaandumise tegema reisilennuk, mis saabus naaberriigi Moldova pealinnast.


Chişinăust startinud Saab 2000 pardal oli 47 reisijat ja neli meeskonnaliiget, kuid õnneks keegi vigastada ei saanud, vahendas AFP.

«Lennuk maandus ja kõik reisijad on elus ja terved,» kinnitas Timişoara lennujaama pressiesindaja. Lennuk kuulub Ida-Euroopas odavlende tegeva kompanii Carpatair õhulaevastikku, mille kodubaas ongi samal lennuväljal.

Kohalike ametnike sõnul üritasid piloodid enne maandumist mitu korda tulutult telikut avada, enne kui lennujuhid andsid neile korralduse kogu kütus välja heita ja «kõhule» maandumist proovida.

Hädamaandumise eel tiirutas lennuk rohkem kui tund aega lennuvälja kohal, et tuletõrjujad jõuaksid katta maandumisraja tulekustutusvahuga. Kohale saabus ka tosin ambulantsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles