Bahreini kohtu alla läks protestijate aitamises süüdistatud 11-aastane poiss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahreini kohtu alla läinud Ali Hasan oma emaga
Bahreini kohtu alla läinud Ali Hasan oma emaga Foto: SCANPIX

11-aastast Ali Hasani ootab koolivaheaja asemel kohtuprotsess, sest teda süüdistatakse protesteerijate aitamises.

Poisi sõnul mängis ta tänaval, kui ta arreteeriti. Teda sunniti üles tunnistama oma osalust demonstratsioonis ja võeti vahi alla.

Täna hommikul seisis Manama äärelinna algklasside õpilane kohtus ja kuulas süüdistusi, mille järgi aitas Hasani eelmisel kuul toimunud demonstratsioonides protestijatel prügikonteineritega teed sulgeda. Ali kinnitas kohtule, et ta on lihtsalt laps, kes mängis vahistamise ajal oma sõpradega tänaval.

«Päev varem oli tänaval toimunud kaklus protesteerijate ja politseinike vahel,» ütles Ali telelefonivestluses The Guardianiga. «Meeleavaldajad olid tänava blokeerinud süüdatud autokummide ja prügikastidega.»

«Järgmisel päeval läksin ma välja sõpradega mängima. See oli umbes kella kolme ajal päeval, kui politseijõud tulid meie suunas. Mu sõpradel õnnestus minema joosta, kuid ma kartsin nii väga nende relvi, et ma ei suutnud ennast liigutada, ja nad võtsid mu kinni.»

Bahreini võimud on olnud halastamatud nende suhtes, kes on protestinud Al-Khalifa dünastia vastu. Ali Hasan on kõige noorem Bahreini kodanik, kes on kunagi meeleavaldustes süüdistatuna kohtu all seisnud.

Ali veetis mitmed nädalad vanglas ja seejärel sai ta kautsjoni vastu välja. Ta tegi isegi oma eksamid vanglas. Pärast arreteerimist viidi poiss mitmesse politseijaoskonda, kus teda sunniti oma osalust üles tunnistama. «Ma nutsin terve aja. Ma ütlesin neile, et ma olen nõus omaks võtma kõik, et koju saada,» lisas Ali.

Poisi advokaat Mohsen al-Alawi sõnul ei olnud Ali demonstratsioonidega seotud. «Ali ei ole poliitiline aktivist või protesteerija. Ta ainult mängis mänge nagu kõik temaealised lapsed,» ütles ta.

Suurbritannia ja USA valitsused on kritiseerinud Bahreini võimusid inimõiguste rikkumises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles