Austraalia põlengute ala otsitakse uuesti läbi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Lõuna-Walesi ja Victoria osariigi vabatahtlikud tegemas metsas järelkustutustöid.
Uus-Lõuna-Walesi ja Victoria osariigi vabatahtlikud tegemas metsas järelkustutustöid. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia armee kõrge ohvitseri kinnitusel on riigi lõunaosas asuvas Victoria osariigis kolme nädala eest puhkenud tulemöllu järel jätkuvald kadunud kolm tosinat inimest.


Osariigi koroner on Jennifer Coate on juba andnud korralduse rohkem kui tuhande põlengupaiga uuesti ülevaatamiseks, sest surnukehi on leitud ka kohtadest, mis arvati olevat juba puhastatud, vahendas Reuters.

Kohalikke võime surnukehade otsimisel abistava eriüksuse juhiks määratud brigadir Michael Arnold tunnistas, et ilmselt leitakse veel laipu. «Koroner tahtis olla veendunud, et läbi oleks viidud korralik otsing,» ütles ta Austraalia Associated Pressile.

Kokku tuleb uuesti läbi kammida umbes 1300 paika. «See ei ole lihtne ülesanne,» tunnistas ohvitser. «Me teame, et seal kusagil on veel 37 inimest kadunud ning tõenäoliselt satume me otsingute käigus veel inimsäilmetele.»

Enne nädalavahetust kardeti, et praegugi veel leegitsevad neli suuremat maastikupõlengut Victoria osariigis võivad kuuma ja tuulise ilma tõttu taas laienema hakata, ent tuletõrjujad teatasid edusammudest nende ohjeldamisel.Kaasa aitas ka õhutemperatuuri alanemine.

Meteoroloogid hoiatavad aga kuumalaine jätkumise eest järgmisel nädalal. Kolme nädala eest puhkenud tuletorm nõudis Austraalia lõunaosas üle 200 inimelu, paljud neist surid oma autodes kiiresti pealetungivate leekide eest põgenedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles